Családmesék a jurtából

 

Képzelj el egy világot, melyben nincsen áram, melyben a folyóvíz nem csapot, csöveket, hanem patakot, forrást jelent. A meleget a tűz lángja adja, ropogásával, erdő illatával töltve meg a levegőt és a szíveket. Az élelem pedig nem boltok polcairól származik, hanem fáradságos, szép munkával kerül a kertből, pincéből, befőttes üvegekből az asztalra. Bár nem vezet ide aszfaltos út, most mégis lehetőséged van betekinteni a patak parti jurtába, ahol a Rozgics család él, négy gyermekével magas hegyek és végtelen erdők között. Megismerheted az utat, amit bejártak Székelyföldtől Zaláig, hogy megtalálják az otthonukat, ahol a világ zajától távol nevelhetik gyermekeiket. De ez az út nem csupán kilométerekben létezik: sokat változtak, itt kovácsolódtak össze, és váltak családdá. Megpróbáltatások, kudarcok és mindennapi ütközetek, csodák és rengeteg szívmelengető történet szeretetről, emberségről, egyszerűségről. Családmesék arról, milyen is a nagybetűs ÉLET, a világ vége után öt méterrel.

Kérni a jurtamesek@gmail.com címre írt levélben lehet. 

*

A különböző vészkorszakokban is a magyarságnak a legnagyobb menedéket a családi tűzfészek jelentette. Napjaink civilizált világában azonban nem egyszerű kiköltözni a város mocskából, zajából, óriási erőpróbát jelent az önellátás feltételeit megteremteni. S mindezt négy apró gyermekkel. Nehéz, de nem lehetetlen. Az idevezető útról szól ez a könyv, amelyet minden családot alapító fiatalnak, s a gyermeküket az ÉLET útján elindítani akaró szülőknek, nagyszülőknek szeretettel ajánlunk.

A könyv megrendelhető a jurtamesek@gmail.com címen, illetve korlátozott számban még a szerkesztőség címén is: magyarvilag333@gmail.com  valamint a telefonszámunkon: 06-30-289-67-43. Szerdánként a szerkesztőségünk találkozóhelyén – Budapest, VII. Alsó erdősor u. l/b (Rákóczi útról nyílik, közel a Keletihez) számú pinceklubban személyesen is megvásárolható, előzetes jelzés után, mert csak annyi példányszámot viszünk a helyszínre, amennyit előzetesen kértek.